Bedenktijd

Bedenktijd

Bij Fietstempel.nl hanteren wij een bedenktijd. Natuurlijk krijg je op al je aankopen de wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Heb je wat langer de tijd nodig? Geen probleem! Voor fietsen hanteren wij een bedenktijd van maar liefst 100 dagen (voor andere producten geldt wel de termijn van 14 dagen).

Voorwaarden retourneren/ruilen fietsen

Een fiets is niet zomaar een aankoop, en daarom begrijpen wij dat je je aankoop eerst goed wilt bekijken, en ook even kort wilt uittesten. Het is belangrijk om te weten wat wij verstaan onder kort uittesten, om misverstanden te voorkomen. Een fiets waarmee minder dan 10 km is gereden en binnen de 100 dagen geretourneerd wordt, is acceptabel. Boven de 10 gereden kilometers werkt het anders. Dit wordt verduidelijkt in onderstaande tabel, want je wilt ten slotte weten wanneer je wel en niet je fiets kunt retourneren.

Kan ik mijn fiets (nog) retourneren?

 Binnen 14 dagen na aankoopBinnen 15 en 100 dagen na aankoop>100 dagen
0-10 km (en compleet & onbeschadigd)Wel, zonder afschrijvingWel, zonder afschrijvingNiet
0-10 km (en incompleet/beschadigd)Wel, met afschrijvingNietNiet
>10 km (en compleet & onbeschadigd)Wel, met afschrijvingNietNiet
>10 km (en incompleet/beschadigd)Wel, met afschrijvingNietNiet

Binnen de 100 dagen bedenktijd kun je je fiets dus onder bepaalde voorwaarde retourneren. Hiervoor brengen wij wel retourkosten  in rekening. Naast het aantal kilometers is het dus ook belangrijk dat de fiets verder compleet en onbeschadigd is. Onder compleet verstaan wij inclusief alle onderdelen die bij de fiets hoorden, zoals de acculader en de tweede fietssleutel.

Wat is een afschrijving? Wie bepaalt de afschrijving? En hoe hoog is die afschrijving? Lees het op deze pagina.

Voorwaarden retourneren/ruilen accessoires

De 100 dagen bedenktijd geldt bij aankoop van een fiets bij fietstempel.nl . Voor overige artikelen, zoals accessoires en onderdelen geldt een bedenktijd van 14 dagen.