• Voor 16:00uur besteld - morgen in huis
 • Gediplomeerde fietsenmakers
 • Online reparatie plannen

Lease een fiets van de zaak

Hoe werkt het?


Het contract voor de leasefiets komt, net als bij een leaseauto, op naam van de werkgever. In tegenstelling to de leaseauto is de leasefiets wél voor elke werknemer weggelegd. Dit zijn de mogelijkheden:     

 1. Je werkgever betaalt alle leasekosten
 2. Je werkgever draagt een deel bij
 3. Je werkgever biedt alleen de leaseregeling aan. De leasekosten zijn voor rekening voor jou als werknemer

In alle drie de scenario’s betaal jij zelf de bijtelling van 7%. Afhankelijk van de prijs van de fiets komt dit netto vaak neer op slechts enkele euro’s per maand.

Als je werkgever niet meebetaalt, of maar een deel, dan profiteer je tóch van flink wat voordeel. Je moet dan aan je werkgever vragen of hij het leasebedrag inhoudt op je brutoloon. Hij vermindert dan jouw brutoloon met de leasekosten. Dat slimme trucje, levert je een flink fiscaal voordeel op van 25-80% ten opzichte van privé aanschaf van een fiets. Indien je werkgever alle leasekosten voor zijn rekening neemt, ben je alleen enkele euro's bijtelling per maand kwijt.

De onbelaste reiskostenvergoeding en de leasefiets. Hoe werkt dat?

Een deel van de werkende Nederlanders ontvangt op dit moment een reiskostenvergoeding voor woon-werk verkeer. Deze onbelaste kilometervergoeding om van huis op kantoor te komen, geldt niet voor de ritten per leasefiets. Helaas. Gelukkig mag je werkgever de reiskosten wel blijven uitkeren voor de ritten per auto of openbaar vervoer. Hierdoor rijd je op een gloednieuwe fiets, maar profiteer je ook nog eens van de kilometervergoeding.

Voorbeeld: je fietst twee dagen per week met de leasefiets naar het werk en gaat drie dagen per week met de auto. Je werkgever mag drie dagen per week kilometervergoeding blijven uitkeren.  Werkgevers herinvesteren vaak de reiskosten die ze (deels) niet meer kunnen uitkeren in het leasebedrag. Daardoor heb jij nog voordeliger een fiets.

Wat als je leasecontract bijna afloopt?

Goed nieuws! Aan het eind van het leasecontract van 36 maanden heb je de mogelijkheid om je leasefiets over te nemen. Voor een heel gunstig bedrag, want je betaalt slechts circa 15% van de aanschafwaarde van de fiets.

Aan het eind van de looptijd van het contract stuurt onze partner Lease a bike je een bericht met de vraag of je jouw leasefiets wilt overnemen. Is het antwoord ‘ja’, dan betaal je een fractie van het originele aankoopbedrag. Ben je stiekem toch uitgekeken op je fiets, dan lever je hem kosteloos in bij je lokale fietsenwinkel.

* De precieze uiteindelijke aankoopprijs hangt af van de conditie van de fiets na 36 maanden, maar bedraagt circa 15%.

Keuze uit vier service en onderhoudspakketten

Lease a bike biedt vier service- en onderhoudspakketten aan tegen een scherpe prijs. Daarnaast sluiten wij automatisch een all-risk verzekering voor jou af. Welk pakket je ook kiest, de kosten zijn bij de leaseprijs inbegrepen. Ze zijn zo verrekenbaar met het brutoloon. Dat is nog eens profiteren.

Het jaarlijks beschikbare budget voor service en onderhoud per pakket bedraagt:

 • Basis-pakket: 100 euro incl. BTW
 • Standaard-pakket: 150 euro incl. BTW
 • Premium pakket: géén risico (alleen voor normale e-bikes)
 • Speed-pedelec pakket: 300 euro incl. BTW (inclusief WA-verzekering)

Let op: het budget voor Basis, Standaard en Speed-pedelec pakket is jaarlijks. Het is niet mogelijk om resterende bedragen mee te nemen naar het nieuw jaar.

Spelregels:

 • Het onderhoud van je fiets kan Fiets tempel natuurlijk voor je doen. Fiets tempel heeft gediplomeerde fietsenmakers in dienst die vakkundig het onderhoud uitvoeren. De kosten en facturatie regelen wij aan de achterkant met Lease a bike, hier heb jij als klant dus geen omkijken naar.

 • Mocht het zijn dat je het handiger vind om bij uw lokale fietsenmaker het onderhoud te laten plegen ipv Fiets tempel Heerlen dan is dat ook mogelijk. Je bent niet verplicht om het onderhoud te laten plegen bij de dealer waar je de fiets hebt gekocht, er zijn landelijk meer dan 1000 fietsenwinkels aangesloten bij Lease a bike die ook het onderhoud van uw fiets kunnen en mogen uitvoeren.

 • Mocht het bedrag voor service en onderhoud boven dit jaarlijkse budget uitkomen dan betaal je het resterende bedrag zelf. Wil je een E-bike en houd je niet van verrassingen? Kies dan voor het Premium / E-bike+pakket.

 • Het precieze bedrag voor het service- en verzekeringspakket bedrag hangt af van de aanschafprijs van de leasefiets.

Bij schade en diefstal: 

Ook een fiets van de zaak kan gestolen worden. En een ongeluk zit in een klein hoekje. Gelukkig is je leasefiets automatisch verzekerd tegen tegen diefstal en schade. Daarnaast kun je vertrouwen op 24/7 pechhulp overal in Nederland én België.

 • Heeft u Schade of diefstal? meld dit gewoon bij de Fiets tempel en wij zorgen voor de rest. Je eigen risico bedraagt slechts 25 euro per schadegeval. 

 • Bij diefstal heb je geen eigen risico en krijg je snel een nieuwe, vergelijkbare fiets. Je huidige contract blijft gewoon doorlopen. Dit is uniek en zorgt ervoor dat je niet opnieuw een contract hoeft af te sluiten voor 36 maanden. Bij een racefiets of MTB bedraagt je eigen risico bij diefstal  10% van de nieuwwaarde.

 • Alleen met een elektrische fiets van de zaak of speed-pedelec heb je recht op een vervangende e-bike. Tot wel 7 dagen.

 • Pech komt nooit uit. Daarom staan wij 24/7 voor je klaar met onze pechhulp dienstverlening, hiervoor kun je contact opnemen met onze pechhulp dienstverlener: 088 112 1726

  Mocht je nog niet overtuigd zijn? hieronder nog even de fiscale aspecten op een rij 

  • Afhankelijk van je belastingschaal loopt je voordeel op tot 35% ten opzichte van de aankoop van een nieuwe fiets. En in plaats van in één keer het gehele aankoopbedrag overmaken, ben je elke maand een vast, laag tarief kwijt.
    
  • Net als bij een leaseauto is er bij je leasefiets sprake van bijtelling. 7% om precies te zijn. Dat betekent dat 7% van de consumentenadviesprijs van de fiets bij je salaris wordt opgeteld. En daar betaal je dan belasting over. In de praktijk ben je voor een gloednieuwe fiets van € 2.500 slechts 5-6 euro maand kwijt.
    
  • Indien je baas niet het volledige bedrag betaalt, dan kun je – heel slim -  de volledige leasekosten inclusief service- en verzekeringspakket laten verrekenen met je brutoloon. Je spreekt met je werkgever af dat je vrijwillig brutoloon uitruilt voor de leasekosten. Het voordeel? Je brutoloon daalt en daarmee je belastingen en sociale bijdragen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »