• Voor 16:00uur besteld - morgen in huis
  • Vakhandel - Fietsen 100% rijklaar
  • Gratis bezorging vanaf €25,-

Fiets tempel Heerlen gaat uitbreiden!

  • Geplaatst op
  • Door Frank Benneker - De Limburger
Fiets tempel Heerlen gaat uitbreiden!

Fiets tempel gaat uitbreiden met ruim 450m2 fietssplezier! Lees hier het artikel van algemeen dagblad, De limburger

Na veertig jaar gaat de deur van bekende winkel Dumpshop in Heerlen definitief op slot

Na veertig jaar gaat de deur van bekende winkel Dumpshop in Heerlen definitief op slot

Van Links naar rechts, Ria, Martin en Sylvia Heijman en Carlo van Gool. Afbeelding: Luc Lodder

De Dumpshop aan de Willemstraat in Heerlen sluit na deze maand zijn deuren. De uitbaters gaan na veertig jaar met pensioen. De winkel die bekend stond om de militaire benodigdheden komt daarna niet leeg te staan, want de buurman heeft grote plannen in het pand.

Stockhouse De Dumpshop is een plek waar niet alleen militairen komen, maar waar ook scouts en liefhebbers van survivaltochten en wildkamperen hun uitrusting kopen. En dan hebben we het nog niet eens over de vele Heerlenaren die er hun carnavalsoutfit bij elkaar scharrelden.

Militairen

Onder de klanten van de Dumpshop zijn militairen, die op de bases in Brunssum of Duitsland verblijven. „En dat waren ook onze leveranciers”, zegt Martijn Heijman, die de zaak met zijn vrouw Ria en dochter Sylvia runt. „Als iemand terug naar Amerika ging zat hij vaak met spullen die hij niet mee wilde nemen. Die kwamen ze bij ons brengen.”

Ria herinnert zich nog goed hoe vol de winkel in de jaren tachtig met tweedehands spullen stond. „We moesten ze aan het plafond ophangen.” Martin en Ria kwamen begin jaren tachtig vanuit Nieuwegein naar Heerlen om de Dumpshop uit te baten. „Mijn inmiddels overleden broer Kees runde hier al zeven jaar het babyparadijs”, zegt Martin. „Nadat in Heerlen de Baby-dump opende, besloot hij het over een andere boeg te gooien. En wij stapten erbij in.”

Na veertig jaar gaat de deur van bekende winkel Dumpshop in Heerlen definitief op slot
Foto: Luc Lodder

Op 31 december doen uitbaters voor de laatste keer de deur op slot. Martin en Ria vinden het tijd voor hun pensioen. Dochter Sylvia zorgt ervoor dat de Dumpshop niet helemaal verdwijnt, door de zaak online voort te zetten.

Opvolging

Het fijne voor de stad is dat het stoppen van Martin en Ria niet tot meer leegstand leidt. Buurman Carlo van Gool van de Fietstempel heeft plannen met de winkel. „Ik ben hier vijf jaar geleden begonnen. In die tijd merkte ik dat Martin en Ria al wat aan het afbouwen waren.”

Van Gool heeft in zijn pand ruim 200 vierkante meter, terwijl de Dumpshop er 450 telt. „Momenteel staan er drie monteurs en twee stagiaires in een werkplaats van twintig vierkante meter. Op de nieuwe plek wordt dat honderd vierkante meter voor acht monteurs. Dat zijn mensen met een rugzakje, moeilijk lerende kinderen. Voor hen heb ik een hart.”

Rugzakje

De uitbater van de Fietstempel was zelf ook een kind met een ‘rugzakje’. „Ik heb ADD en functioneerde niet in het onderwijs. Wel wist ik op mijn twaalfde al dat ik fietsenmaker wilde worden en die droom heb ik waar kunnen maken. Ik kon niet goed leren maar heb wel een succesvolle zaak, en die kans wil ik die leerlingen ook bieden.”

Op de plek waar nu de Fietstempel zit komt Geluk van Toen, een kleding- en lifestylewinkel. „Ik zie mijn fietsen ook als een lifestyleproduct en wil dat uitbreiden met bijzondere kleding. Zo ben ik een hoedendrager, maar nergens in Heerlen kun je mooie hoeden hopen. Dat gat wil ik vullen.”

Personeel

Maar in de maand december is het woord nog aan de familie Heijman. Wordt er nog stilgestaan bij de pensionering van het echtpaar? „We kijken nog of we iets voor onze klanten gaan doen”, zegt Sylvia. „We gaan in elk geval de voormalige personeelsleden benaderen om afscheid te nemen.”

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »