Urban lifestylestore Heerlen
Brixton hats & clothing
Perky Loyalty program
7.9
De nieuwe Fietstempel: hip van pet tot pedaal

De nieuwe Fietstempel: hip van pet tot pedaal

0 reactie minuten lezen
Een fietsstandaard zetten ze wel op je fiets, maar een standaard fiets zul je er niet krijgen. De Fietstempel in Heerlen is geen fietswinkel, zoals jij ‘m gewend bent. Het is een binnenstebuiten gekeerde versie van het brein van fietsliefhebber Carlo van Gool. Bijna al zijn ideeën zitten in deze nieuwe winkel in de Willemstraat (voormalige Dumpshop). Je kunt er op maat gemaakte fietsen kopen, je eigen fiets met BOVAG-garantie laten repareren en ook jezelf in een volledig nieuw jasje stoppen.

Carlo wist op zijn twaalfde al dat hij fietsenmaker wilde worden. Na wat omwegen hield niets hem weg uit de werkplaats. Nu heeft hij samen met zijn partner met wie hij de zaak runt een eigen werkplaats van wel 100 m2. Tot voor kort was dat wel anders. Hij zat één deur verderop op nummer 23 in een pand met een werkplaats van 15 m2. Ook werden hier nog ‘gewone’ fietsen verkocht en was het een pakketpunt. De nieuwe winkel is heel anders, het ademt een bepaalde levensstijl uit en dat is precies de bedoeling.

Fiets & lifestylewinkel
Hoeden, petten, sokken, T-shirts en stijlvolle hebbedingen: niet het assortiment dat je verwacht in een fietsenwinkel. Toch past het allemaal bij elkaar. Warm hout, leer en strak gelakte metalen frames in retrokleuren bepalen de stijl. Midden in de zaak staat een DAF uit 1987, het plaatwerk geïllustreerd door een bekende bij Heerlen Mijn Stad, Amber Delahaye. Het nieuwe logo van de zaak is gemaakt ook een lokale kunstenaar: tattoo-artist Bart van Wageningen van de Body Corner. Hoewel Carlo zelf uit Noord-Brabant komt, is de zaak heel Heerlens.

Carlo: “Ik woon al 10 jaar in Heerlen en voel me erg thuis. Hier is het me gelukt om mijn eigen zaak te beginnen en ook nog eens uit te breiden naar een zaak die helemaal naar mijn eigen smaak is. Omdat ik specialistische fietsen verkoop, weten mensen me van steeds verder te vinden. Van sommige merken ben ik de enige of een van de weinige dealers in Nederland. Ik wil merken verkopen die je nergens anders ziet.”

Custom made: meer dan een fiets op maat
Bij een custom made fiets, de fietsen die Carlo verkoopt, denk je misschien aan een op maat gemaakte fiets. Natuurlijk is het handig als je nieuwe fiets jouw maat heeft, maar met custom made wordt bedoeld dat je bijna alles zelf aan een fiets kunt bepalen: kleuren, materialen, onderdelen, afwerking, noem maar op. Het gaat zelfs zo ver dat er fietsen zijn die alleen op bestelling speciaal voor jou worden gemaakt. Natuurlijk is Carlo er samen met zijn personeel om te helpen met alle keuzemogelijkheden, want dat zijn er nogal wat!

Bij de fiets van je dromen hoort een bijpassende outfit, dat vindt Carlo althans. Je zult hem niet snel zonder hoed tegenkomen en als je ‘m een andere keer ziet, is dat waarschijnlijk met een andere hoed. “Ik draag graag een hoed. In Heerlen kende ik geen plek waar je een leuk hoedje kon kopen, dat bracht me eigenlijk op het idee van de lifestyle-winkel. Door hoeden, kleding en andere accessoires samen met speciale fietsen aan te bieden, ontstaat er een fietsenwinkel waar je ook even voor je plezier naar binnen wipt, niet alleen omdat je een lekke band hebt of een fietsslot zoekt. Het is laagdrempelig om binnen te komen neuzen tussen de spullen. Hier is ook steeds iets nieuws te ontdekken, heel anders dan in een klassieke fietsenzaak.”

“De grootste trots is mijn werkplaats. We repareren hier fietsen van alle merken en dat met BOVAG-garantie. Ik ben niet alleen blij met de ruimte, het gereedschap en de gerecyclede stellage die we van een boer uit de buurt hebben overgenomen, maar vooral met de jongeren die hier werken. Ik herken veel van hen in mijzelf. Ze werken met passie en nieuwsgierigheid, maar komen niet altijd even goed uit de verf in het reguliere onderwijs. Soms hebben ze bepaalde gedragsproblematiek, maar met goede begeleiding – wij zijn een erkend leerbedrijf – vinden ze net als ik hun weg. Daarnaast ben ik trots op mijn partner Brian, die binnenkort zijn eigen ondernemersavontuur aangaat in ons oude pand hiernaast. Geluk van Toen wordt een circulaire koffiebar waar fietsen toch weer de kop op zullen steken…” Binnenkort hoor je daar natuurlijk meer over via Heerlen Mijn Stad en intussen dus die nieuwe Fietstempel gaan ontdekken. Redenen genoeg!

Fietstempel
Willemstraat 21
045-5491894
[email protected]

Tekst: Leonie Kohl
Foto’s: Luc Lodder

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0